EDITURA


Viziunea modernă a editurii Gutenberg Books se manifestă prin dorința de a promova în rândul cititorilor opere și personalități reprezentative, cu un conținut cultural autentic, reflectând valori fundamentale. Toate acestea explică diversitatea portofoliului editurii, închegat în decursul a aproape zece ani. Ne angajăm fără ezitare în proiecte mari, cuprinzătoare, atunci când acestea vin în întâmpinarea nevoilor cititorilor. Drept dovadă a acestui lucru, multe din publicațiile noastre au fost puse la dispoziția iubitorilor de carte prin ediții noi și în număr mare de exemplare.

Încă de la început editura a manifestat o afinitate aparte pentru cărțile destinate copiilor, cărți care presupun o exigență crescută sub toate aspectele: conținut, estetică și realizare tehnică. Am menținut entuziasmul începuturilor, și mai mult, am sporit atenția la preferințele de lectură ale copiilor de toate vârstele. Toate acestea au devenit în ochii cititorilor un semn distinctiv al editurii noastre, iar noi am făcut din realizarea cărților un mijloc prin care să oferim în permanență noi experiențe. Pentru noi toate acestea reprezintă în același timp o datorie, o provocare și un joc.

Image 142

Este o datorie, întrucât suntem convinși că în zilele noastre, momentul potrivit pentru a deveni cititor este la o vârstă cât mai fragedă. Ritualul citirii poveștilor și al povestirii contribuie într-o mare măsură la dezvoltarea personală și emoțională chiar și a celor mai mici copii, la dezvoltarea abilităților lingvistice și a imaginației. În copilărie fiecare carte bună, prin text și vizualitate deschide o fereastră spre lume, îmbogățindu-i pe cei mici într-un mod care ulterior ar fi greu de compensat.

Este o provocare, deoarece dorim să oferim copiilor accesul la valori autentice. Suntem pe deplin conștienți de tendințele marginalizării lecturii, însă, în același timp, nu împărtășim ideea unei crize a cititului. Credem mai degrabă că aceste cărți pentru copii trebuie să fie centrate pe experiențele și interesele lor, să fie creative, inovative, artistice, cu un impact vizual impresionant. În acest fel se realizează conexiunea. Din aceste considerente colaborăm deseori cu autori și artiști tineri. Observând cu regret cât de ușor cărțile de slabă calitate pot deveni o afacere profitabilă, ne considerăm aliați ai editorilor și atelierelor de carte care, asemenea nouă, încearcă să aducă mai multă culoare în lumea copiilor.

Este un joc, întrucât fără a fi jucăuș nu poți pătrunde în sufletul cărților pentru copii, nici în cel al cititorilor. Ne dăm silința ca publicațiile noastre să ofere spațiul ideal al întâlnirii textului cu imaginea, adesea chiar și cu muzica. Printr-un conținut de calitate și o prezentare exigentă putem orienta gusturile și preferințele copiilor în direcția potrivită.

Image 55


CATALOGUL CĂRȚILOR PENTRU COPII

facebook: gutenbergkiado
e-mail: kiado@gutenbergkiado.ro

Coşul meu

Coşul tău este gol
Subtotal: RON
Transportul şi discountul vor fi calculate pe pagina de comandă
Salvează coşul
Comandă
Alege limba
Politica de confidenţialitate Termeni şi condiţii Politica de returnare Manage Personal Data