László Noémi ◆ Kürti Andrea
Darázsolás

39 lej 37.00 lej


Siess! Már csak 9 termék van készleten.
Kategóriák: Web Gutenberg Kiadó Vers

Formátum: 150 x 240 mm
Terjedelem: 96 oldal
Kivitelezés: cérnafűzött, keménytábla, védőborító

ISBN 978-606-9001-25-7

Kiadás éve: 2022

A Darázsolás éteri, üres terekbe vezeti el olvasóját. Szél kap a hajunkba, hideg eső permetezi arcunkat, a dimenziók olykor kitárulnak körülöttünk, máskor magába zár a mindenség. Ebben az álomszerű, vízalatti világban mégsem félünk. Belső utazásunkon madarak és halak kísérnek, virágok cirógatnak, fák ölelnek lombjaikkal, betakar az ég. A versek és rajzok arra tanítanak, hogyan találjunk otthont az otthontalanságban, vigaszt a magányban, szépséget a kilátástalanságban.

László Noémi és Kürti Andrea közösen ihletett munkája hosszú, aprólékos, elcsendesedő és gyógyító folyamat eredménye. A koronavírus-járvány miatti karanténidőszak alatt a Gutenberg Kiadó a 2020-as év tavaszán izgalmas játékra hívta a költőt és az illusztrátort. Hétről hétre újabb és újabb alkotásokat készítettek egymás műveinek alapján: először a költő írt verset Kürti Andrea rajzához, a következő alkalommal pedig László Noémi verséhez született illusztráció. Az alkotómunka 2021-ben is folytatódott, és az így megszületett műpárok – egészen új műfajt teremtve – most kötetben foglalnak helyet. A könyv szerkezete is a dualitásra épül: az oldalpárok bal oldalon mindig az elsődleges alkotást, jobb oldalon pedig az ihletett művet tárják fel az olvasó előtt.

A verseskönyv különlegessége, hogy a versszöveg és a képiség egyenlő arányban és relevanciával jelenik meg, egymáshoz igazodva, egymást kiegészítve alkotja a kötet egészét. A Darázsolás a népi hímzés gondoskodó természetének, a gyógyító áldás misztériumának és a babitsi irodalmi hagyomány mélységének esszenciáját egyesíti e kiadvány lapjain.Formátum: 150 x 240 mmTerjedelem: 96 oldal Kivitelezés: cérnafűzött, keménytábla, védőborító ISBN 978-606-9001-25-7 Kiadás éve: 2022 A Darázsolás éteri, üres terekbe vezeti el olvasóját. Szél kap a hajunkba, hideg eső permetezi arcunkat, a dimenziók olykor kitárulnak körülöttünk, máskor magába zár a mindenség. Ebben az álomszerű, vízalatti világban mégsem félünk. Belső utazásunkon madarak és halak kísérnek, virágok cirógatnak, fák ölelnek lombjaikkal, betakar az ég. A versek és rajzok arra tanítanak, hogyan találjunk otthont az otthontalanságban, vigaszt a magányban, szépséget a kilátástalanságban. László Noémi és Kürti Andrea közösen ihletett munkája hosszú, aprólékos, elcsendesedő és gyógyító folyamat eredménye. A koronavírus-járvány miatti karanténidőszak alatt a Gutenberg Kiadó a 2020-as év tavaszán izgalmas játékra hívta a költőt és az illusztrátort. Hétről hétre újabb és újabb alkotásokat készítettek egymás műveinek alapján: először a költő írt verset Kürti Andrea rajzához, a következő alkalommal pedig László Noémi verséhez született illusztráció. Az alkotómunka 2021-ben is folytatódott, és az így megszületett műpárok – egészen új műfajt teremtve – most kötetben foglalnak helyet. A könyv szerkezete is a dualitásra épül: az oldalpárok bal oldalon mindig az elsődleges alkotást, jobb oldalon pedig az ihletett művet tárják fel az olvasó előtt. A verseskönyv különlegessége, hogy a versszöveg és a képiség egyenlő arányban és relevanciával jelenik meg, egymáshoz igazodva, egymást kiegészítve alkotja a kötet egészét. A Darázsolás a népi hímzés gondoskodó természetének, a gyógyító áldás misztériumának és a babitsi irodalmi hagyomány mélységének esszenciáját egyesíti e kiadvány lapjain.
A kosár tartalma
Empty cart icon
A kosarad üres
Részösszeg: RON
A szállítási díj és a kedvezményes kód a rendelési űrlapnál lesz kiszámítva
Rendelés leadása
Válassz nyelvet
Adatvédelmi tájékoztató Általános szerződési feltételek Pénzvisszatérítési eljárás