Lackfi János
Kutyából szalonna
Szólásversek és egyebek

75 lej 55.00 lej
Kategóriák: Gutenberg Kiadó Web

A Kaláka együttes lemezével

Illusztrálta: Kürti Andrea

Formátum: 145 x 245 mm
Terjedelem: 160 oldal, színes illusztrációkkal
Kivitelezés: cérnafűzött, keménytábla, CD-melléklet
ISBN: 978-606-93887-9-2
Kiadás éve: 2016

Lapozz bele

Az ugye világos, hogy a tánchoz semmi több sem kell, mint egy jó pengeél, a csillaglátáshoz egy pofon, a papucsállathoz viszont nem elengedhetetlen a papucs, nyamvadt német szókat tanulni meg sokszor csak annyi, mint halottnak a csók? Hát egy jó gyermekvers-kötethez mi kell? Nyilván vers, meg gyermek, kötet és kötés és kötődés, és fergeteges játék, na meg ritmus, mulattatás, szomorítás, lebegtetés, trükk és őszinteség és kacifánt. És ugyanakkor mindez csak a hozzávalók morzsája. A kortárs magyar líra mestereként „gyermekül” is kiváló tisztasággal beszélő Lackfi János ezzel az „elemes és kirakós” verseskötettel egy csapásra játéktérré alakítja a gyermekszobát, telehordja azt Duna-szaggal, prüszköléssel, zoknigombóccal, gyönyörű piranhával, magányos melós bácsival, színnel, ízzel, zamattal – fültől-fülig, időben húzódó mosollyal. Ez a könyv minden magyarul verset olvasó gyermekhez szól, és még milyen jól szól: számos versét megzenésítette a Kaláka Együttes. A Kaláka „versnagykövet-szerepe” közismert, és persze ismét prímán működik, s a könyv így egy fedél alá hozza a verset, a zenét és a rajzot. Kürti Andrea pompás, izgalmas, részleteiben is továbbgondolásra ösztönző művészi rajzai értőn emelik ki a versek játékosságát, oldalpáronként vonultatva fel annyi ötletet és meglepetést, amennyi csak elfér a mérhetetlen gyermeki világban.

Díjak, elismerések:
A Románia Legszebb Könyvei (Cele mai frumoase cărți din România) verseny 2017-es kiadásában a kötet az országos döntőbe került alkotások sorában szerepelt.
Lackfi János Kutyából szalonna című gyermekverskötet a Szép Magyar Könyv 2016 verseny gyermekkönyvek kategóriájában díjat kapott 2017-ben.
A KULTer.hu kortárs kulturális jelenségekkel foglalkozó internetes portál és szellemi műhely a 2016 Kultgyerekkönyvei Top 10 listáján első helyet kapta Lackfi János Kutyából szalonna című gyermekverskötete.

Sajtóvisszhang:
http://kulter.hu/2017/06/dijaztak-2016-legszebb-ma...
http://unnepikonyvhet.hu/2017a/public/page_index.p...
http://www.litera.hu/hirek/atadtak-a-szep-magyar-k...
https://www.helikon.ro/enciklonpendium/

http://kulter.hu/2017/01/2016-kultgyerekkonyvei-top-10/
http://hirtv.hu/reggelijarat/egy-kotetnyi-zsirnakvalo-1380902
http://www.orientpress.hu/cikk/2017-03-30_lackfi-janos-kepviseli-hazankat-a-luxemburgi-koltok-tavaszan
http://www.maszol.ro/index.php/kultura/73895-bajos-gyermekkonyvek-karacsonyra-erdelyi-kiadoktol
http://marosvasarhelyiradio.ro/hirek/emisiuni/lack...

A Kaláka együttes lemezévelIllusztrálta: Kürti AndreaFormátum: 145 x 245 mmTerjedelem: 160 oldal, színes illusztrációkkalKivitelezés: cérnafűzött, keménytábla, CD-mellékletISBN: 978-606-93887-9-2Kiadás éve: 2016Lapozz beleAz ugye világos, hogy a tánchoz semmi több sem kell, mint egy jó pengeél, a csillaglátáshoz egy pofon, a papucsállathoz viszont nem elengedhetetlen a papucs, nyamvadt német szókat tanulni meg sokszor csak annyi, mint halottnak a csók? Hát egy jó gyermekvers-kötethez mi kell? Nyilván vers, meg gyermek, kötet és kötés és kötődés, és fergeteges játék, na meg ritmus, mulattatás, szomorítás, lebegtetés, trükk és őszinteség és kacifánt. És ugyanakkor mindez csak a hozzávalók morzsája. A kortárs magyar líra mestereként „gyermekül” is kiváló tisztasággal beszélő Lackfi János ezzel az „elemes és kirakós” verseskötettel egy csapásra játéktérré alakítja a gyermekszobát, telehordja azt Duna-szaggal, prüszköléssel, zoknigombóccal, gyönyörű piranhával, magányos melós bácsival, színnel, ízzel, zamattal – fültől-fülig, időben húzódó mosollyal. Ez a könyv minden magyarul verset olvasó gyermekhez szól, és még milyen jól szól: számos versét megzenésítette a Kaláka Együttes. A Kaláka „versnagykövet-szerepe” közismert, és persze ismét prímán működik, s a könyv így egy fedél alá hozza a verset, a zenét és a rajzot. Kürti Andrea pompás, izgalmas, részleteiben is továbbgondolásra ösztönző művészi rajzai értőn emelik ki a versek játékosságát, oldalpáronként vonultatva fel annyi ötletet és meglepetést, amennyi csak elfér a mérhetetlen gyermeki világban.Díjak, elismerések: A Románia Legszebb Könyvei (Cele mai frumoase cărți din România) verseny 2017-es kiadásában a kötet az országos döntőbe került alkotások sorában szerepelt.Lackfi János Kutyából szalonna című gyermekverskötet a Szép Magyar Könyv 2016 verseny gyermekkönyvek kategóriájában díjat kapott 2017-ben.A KULTer.hu kortárs kulturális jelenségekkel foglalkozó internetes portál és szellemi műhely a 2016 Kultgyerekkönyvei Top 10 listáján első helyet kapta Lackfi János Kutyából szalonna című gyermekverskötete.Sajtóvisszhang: http://kulter.hu/2017/06/dijaztak-2016-legszebb-ma...http://unnepikonyvhet.hu/2017a/public/page_index.p...http://www.litera.hu/hirek/atadtak-a-szep-magyar-k...https://www.helikon.ro/enciklonpendium/http://kulter.hu/2017/01/2016-kultgyerekkonyvei-top-10/http://hirtv.hu/reggelijarat/egy-kotetnyi-zsirnakvalo-1380902http://www.orientpress.hu/cikk/2017-03-30_lackfi-janos-kepviseli-hazankat-a-luxemburgi-koltok-tavaszanhttp://www.maszol.ro/index.php/kultura/73895-bajos-gyermekkonyvek-karacsonyra-erdelyi-kiadoktolhttp://marosvasarhelyiradio.ro/hirek/emisiuni/lack...

A kosár tartalma
Empty cart icon
A kosarad üres
Részösszeg: RON
A szállítási díj és a kedvezményes kód a rendelési űrlapnál lesz kiszámítva
Rendelés leadása
Válassz nyelvet
Adatvédelmi tájékoztató Általános szerződési feltételek Pénzvisszatérítési eljárás