Zsidó Ferenc
A fák magukhoz húzzák az esőt

60 lej 49.00 lej

Formátum: 125 x 185 mm
Terjedelem: 358 oldal
Kivitelezés: cérnafűzött, keménytábla, védőborító
ISBN: 978-606-9001-37-0
Kiadás éve: 2024

A regény főszereplője, Anti, egy antihős, ha úgy tetszik, egy anti-Ábel, aki kiköltözik nagyapja eldugott vidéki birtokára hagyományos székely életet élni, de rövidesen rá kell jönnie, hogy az a székely élet, amelyik az ő illúzióiban él, már a múlté.

Zsidó Ferenc kritikusan viszonyul a székelykedés romantikájához, könyve, bár „földhözragadt”, mégsem teljesen komor; a komorságot részint a nyelvi humor oldja, részint az olyan pozitív karakterek felbukkanása, mint a regény másik kulcsfigurája, a jovialitását a halál árnyékában is megőrző Bíró János, aki még az olyan eltévelyedett lelkeket is képes magához vonzani, mint Anti.

Az az útvégi, elnéptelenedő település, ahol a tör­ténet játszódik, nem létezik, a vázolt helyzetek azonban nagyon is valóságosak.

 

Sajtóvisszhang:

https://kronikaonline.ro/kultura/torzito-ha-a-nem-szekelyek-skanzenkent-tekintenek-a-szekelyfoldre-n-zsido-ferenc-iro-az-banti-abelrolr-szolo-frissen-megjelent

https://hargitanepe.ro/gorbe-tukor-szekelykedo-antiszekelyeknekFormátum: 125 x 185 mm Terjedelem: 358 oldalKivitelezés: cérnafűzött, keménytábla, védőborítóISBN: 978-606-9001-37-0Kiadás éve: 2024 A regény főszereplője, Anti, egy antihős, ha úgy tetszik, egy anti-Ábel, aki kiköltözik nagyapja eldugott vidéki birtokára hagyományos székely életet élni, de rövidesen rá kell jönnie, hogy az a székely élet, amelyik az ő illúzióiban él, már a múlté. Zsidó Ferenc kritikusan viszonyul a székelykedés romantikájához, könyve, bár „földhözragadt”, mégsem teljesen komor; a komorságot részint a nyelvi humor oldja, részint az olyan pozitív karakterek felbukkanása, mint a regény másik kulcsfigurája, a jovialitását a halál árnyékában is megőrző Bíró János, aki még az olyan eltévelyedett lelkeket is képes magához vonzani, mint Anti. Az az útvégi, elnéptelenedő település, ahol a tör­ténet játszódik, nem létezik, a vázolt helyzetek azonban nagyon is valóságosak.   Sajtóvisszhang: https://kronikaonline.ro/kultura/torzito-ha-a-nem-szekelyek-skanzenkent-tekintenek-a-szekelyfoldre-n-zsido-ferenc-iro-az-banti-abelrolr-szolo-frissen-megjelent https://hargitanepe.ro/gorbe-tukor-szekelykedo-antiszekelyeknek

A kosár tartalma
Empty cart icon
A kosarad üres
Részösszeg: RON
A szállítási díj és a kedvezményes kód a rendelési űrlapnál lesz kiszámítva
Rendelés leadása
Válassz nyelvet
Adatvédelmi tájékoztató Általános szerződési feltételek Pénzvisszatérítési eljárás