Üres könyv 76

27 lej 22.00 lej
Kategóriák: Web Üres könyvek

Az emberszabású orangután (Pongo) három faját különböztetik meg: a szumátrai, a borneói és a tapanuli orangutánt. Jelenleg a legnagyobb testű fán élő állat a világon. A hímek másfél méter magasak és akár 50-90 kilogrammosak is lehetnek, karfesztávolságuk két méternél is hosszabb, míg a nőstények alacsonyabbak, testsúlyuk általában 30-50 kilogramm között mozog. Az orangutánok testét hosszú, jellegzetes vörös szőrzet borítja. Az idős hím szakállat, illetve széles pofalemezeket növeszt. Táplálékát elsősorban gyümölcsök, levelet, gallyak, virágok teszik ki, de fogyaszt kisebb rovarokat, gerinceseket és tojásokat is. Fészkét éjszakára lombokból építi 10-20 méter magasságban. A nőstények körülbelül nyolc évente egy kölyköt hoznak a világra, de az ikerszülés sem ritka. Az orangutánok intelligenciájuk és megfigyelőképességük okán kifejezetten jól tájékozódnak, és rendkívül szívesen használnak tárgyakat, eszközöket a vadonban is. Nagy mértékben veszélyeztett állatfaj, nemcsak az orvvadászat és illegális állatkereskedelem, de élőhelyének kipusztulása is fenyegeti. Napjainkra mindössze Borneó és Szumátra szigetein él természetes környezetében.


Ne feledd, hogy védtelen!

 

A világtörténelem folyamán mindig keletkeztek és tűntek el újabb és újabb állatfajok, azonban nagy mértékű emberi beavatkozás nélkül ezen folyamatok mindvégig természetes egyensúlyban maradtak. Csak az elmúlt néhány száz év civilizációs ártalmai következtében tapasztalható kétségbeejtő mértékben az élővilág kipusztulása.

Az élőlények minden egyes válfaja különleges és érdemes arra, hogy ne engedjük kiszolgáltatott helyzetben, észrevétlenül eltűnni a Föld színéről. Új üres könyveinkkel a kihalófélben levők fajok védelmére szeretnénk felhívni a figyelmeteket. Ajándékozzátok barátaitoknak, meséljétek el gyermekeiteknek, hogy ők se feledkezzenek meg emberi mivoltunk két legfontosabb sajátosságáról: a felelősségről és a gondoskodásról!

Induljunk tiszta lappal, hogy egy állat se legyen többé védtelen!

A borítót illusztrálta: Kürti Andrea

Formátum: 128 x 176 mm
Terjedelem: 224 oldal
Kivitelezés: cérnafűzött, keménytábla, nyomtatott előzék
Belív papírja: Arena Ivory, 80g/m2Az emberszabású orangután (Pongo) három faját különböztetik meg: a szumátrai, a borneói és a tapanuli orangutánt. Jelenleg a legnagyobb testű fán élő állat a világon. A hímek másfél méter magasak és akár 50-90 kilogrammosak is lehetnek, karfesztávolságuk két méternél is hosszabb, míg a nőstények alacsonyabbak, testsúlyuk általában 30-50 kilogramm között mozog. Az orangutánok testét hosszú, jellegzetes vörös szőrzet borítja. Az idős hím szakállat, illetve széles pofalemezeket növeszt. Táplálékát elsősorban gyümölcsök, levelet, gallyak, virágok teszik ki, de fogyaszt kisebb rovarokat, gerinceseket és tojásokat is. Fészkét éjszakára lombokból építi 10-20 méter magasságban. A nőstények körülbelül nyolc évente egy kölyköt hoznak a világra, de az ikerszülés sem ritka. Az orangutánok intelligenciájuk és megfigyelőképességük okán kifejezetten jól tájékozódnak, és rendkívül szívesen használnak tárgyakat, eszközöket a vadonban is. Nagy mértékben veszélyeztett állatfaj, nemcsak az orvvadászat és illegális állatkereskedelem, de élőhelyének kipusztulása is fenyegeti. Napjainkra mindössze Borneó és Szumátra szigetein él természetes környezetében. Ne feledd, hogy védtelen!   A világtörténelem folyamán mindig keletkeztek és tűntek el újabb és újabb állatfajok, azonban nagy mértékű emberi beavatkozás nélkül ezen folyamatok mindvégig természetes egyensúlyban maradtak. Csak az elmúlt néhány száz év civilizációs ártalmai következtében tapasztalható kétségbeejtő mértékben az élővilág kipusztulása. Az élőlények minden egyes válfaja különleges és érdemes arra, hogy ne engedjük kiszolgáltatott helyzetben, észrevétlenül eltűnni a Föld színéről. Új üres könyveinkkel a kihalófélben levők fajok védelmére szeretnénk felhívni a figyelmeteket. Ajándékozzátok barátaitoknak, meséljétek el gyermekeiteknek, hogy ők se feledkezzenek meg emberi mivoltunk két legfontosabb sajátosságáról: a felelősségről és a gondoskodásról! Induljunk tiszta lappal, hogy egy állat se legyen többé védtelen! A borítót illusztrálta: Kürti Andrea Formátum: 128 x 176 mmTerjedelem: 224 oldalKivitelezés: cérnafűzött, keménytábla, nyomtatott előzékBelív papírja: Arena Ivory, 80g/m2
A kosár tartalma
Empty cart icon
A kosarad üres
Részösszeg: RON
A szállítási díj és a kedvezményes kód a rendelési űrlapnál lesz kiszámítva
Rendelés leadása
Válassz nyelvet
Adatvédelmi tájékoztató Általános szerződési feltételek Pénzvisszatérítési eljárás