Kozma Mária
A harmadik lélek szabad

36.00 lej


Siess! Már csak 8 termék van készleten.
Kategóriák: Web Gutenberg Kiadó

Formátum: 125 x 185 mm
Terjedelem: 392 oldal
Kivitelezés: cérnafűzött, keménytábla, védőborító
ISBN: 978-606-9001-17-2

Kiadás éve: 2020

Az 1763-as esztendő nyárutóján, titkokkal és félelmekkel terhelten, Margit és Máté együtt kelnek útra Debrecenből Székelyföld felé. Az egyetemet elvégzett fiú szülővárosába igyekszik, hogy ott apja után lelkész váljék belőle, a leány pedig vándor könyvárusként szerencsekönyvekkel, kalendáriumokkal, tudományos munkákkal és legfőképp tiltott kiadványokkal járja a vásárokat. Valódi küldetésüket – a székely önrendelkezés kivívása, valamint egy bizalmas irat célba juttatása – még egymás előtt is elhallgatják.

Nem sokkal korábban egy külföldi kolostor rideg cellájában egy csíksomlyói szerzetes rója rejtett és üldözött sorait tündérekről, bábafergetegről, szépasszonykalánról, hazavágyódásról, bűnhő­désről, öntudatról, a harmadik lélekről. Meggyőződése, mely életét is veszélybe sodorja, Margit és Máté elhivatásában lel vissz­hangra.

Kozma Mária könyve részletes és érdekfeszítő betekintést nyújt a 18. századi magyar történelem, társadalmi és politikai berendezkedés színfalai mögé, hitelesen mutatja be az egykor élt székelyek küzdelmeit, örömeit és mindennapjait, és ráébreszt arra az egyetemes igazságra, hogy az egykori ember – Margit, Máté és a szerzetes – is azt keresi, amit ma is, szakadatlanul mindannyian: a mindenkori belső, emberi szabadságot.

Ágoston Szász KatalinFormátum: 125 x 185 mm Terjedelem: 392 oldalKivitelezés: cérnafűzött, keménytábla, védőborítóISBN: 978-606-9001-17-2 Kiadás éve: 2020 Az 1763-as esztendő nyárutóján, titkokkal és félelmekkel terhelten, Margit és Máté együtt kelnek útra Debrecenből Székelyföld felé. Az egyetemet elvégzett fiú szülővárosába igyekszik, hogy ott apja után lelkész váljék belőle, a leány pedig vándor könyvárusként szerencsekönyvekkel, kalendáriumokkal, tudományos munkákkal és legfőképp tiltott kiadványokkal járja a vásárokat. Valódi küldetésüket – a székely önrendelkezés kivívása, valamint egy bizalmas irat célba juttatása – még egymás előtt is elhallgatják. Nem sokkal korábban egy külföldi kolostor rideg cellájában egy csíksomlyói szerzetes rója rejtett és üldözött sorait tündérekről, bábafergetegről, szépasszonykalánról, hazavágyódásról, bűnhő­désről, öntudatról, a harmadik lélekről. Meggyőződése, mely életét is veszélybe sodorja, Margit és Máté elhivatásában lel vissz­hangra. Kozma Mária könyve részletes és érdekfeszítő betekintést nyújt a 18. századi magyar történelem, társadalmi és politikai berendezkedés színfalai mögé, hitelesen mutatja be az egykor élt székelyek küzdelmeit, örömeit és mindennapjait, és ráébreszt arra az egyetemes igazságra, hogy az egykori ember – Margit, Máté és a szerzetes – is azt keresi, amit ma is, szakadatlanul mindannyian: a mindenkori belső, emberi szabadságot. Ágoston Szász Katalin

A kosár tartalma
Empty cart icon
A kosarad üres
Részösszeg: RON
A szállítási díj és a kedvezményes kód a rendelési űrlapnál lesz kiszámítva
Rendelés leadása
Válassz nyelvet
Adatvédelmi tájékoztató Általános szerződési feltételek Pénzvisszatérítési eljárás