Balázs Lajos
Nyergestető
A lelkiismeret ágkeresztes-kopjafás temetője

35 lej 29.00 lej
Kategóriák: Gutenberg Kiadó Web

A nemzeti kegyelet néprajzi földrajza

Formátum: 215 x 255 mm
Terjedelem: 120 oldal
Kivitelezés: cérnafűzött, keménytábla
ISBN: 978-606-94266-7-8
Kiadás éve: 2018

Lapozz bele

Nyergestetőről történelemkönyvekben, történészek tanulmányaiban, útleírásokban olvasni, de költőket, művészeket is megihletett. Ez a könyv azonban nem a nyergestetői csata történetét meséli el, nem történelmi hitelességet, pontosságot keres. Hanem azt, ahogyan él egy történelmi esemény az emberek tudatában – hogyan hat, milyen érzéseket, érzelmeket gerjeszt, milyen emlékeket tart ébren vagy takarékon. Egyszóval: másképpen elmondott történelemmel szembesül az olvasó.
A nyergestetői ágkeresztes (vesszős), kopjafás temető nem a Lelkiismeret eltemetője, amint a cím sejteti, ellenkezőleg. Inkább a nyugtalan Lelkiismeret megjelenítője. A nemzeti kegyelet és tisztelet „örökmécsese”. Ez a különös temető egy nemzeti közösség, egy nemzet – székely-magyar – együvé tartozásának, helyben maradásának makacs akarása, az életüket itt hagyó székely katonák becsületének, méltóságának védelmezője, emlékeztetője. (Dr. Balázs Lajos, docens, néprajzkutató)

A könyv megjelenését a Romániai Magyar Demokrata Szövetség és a Communitas Alapítvány, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága, a Bethlen Gábor Alap támogatta.A nemzeti kegyelet néprajzi földrajza Formátum: 215 x 255 mm Terjedelem: 120 oldalKivitelezés: cérnafűzött, keménytáblaISBN: 978-606-94266-7-8Kiadás éve: 2018 Lapozz bele Nyergestetőről történelemkönyvekben, történészek tanulmányaiban, útleírásokban olvasni, de költőket, művészeket is megihletett. Ez a könyv azonban nem a nyergestetői csata történetét meséli el, nem történelmi hitelességet, pontosságot keres. Hanem azt, ahogyan él egy történelmi esemény az emberek tudatában – hogyan hat, milyen érzéseket, érzelmeket gerjeszt, milyen emlékeket tart ébren vagy takarékon. Egyszóval: másképpen elmondott történelemmel szembesül az olvasó.A nyergestetői ágkeresztes (vesszős), kopjafás temető nem a Lelkiismeret eltemetője, amint a cím sejteti, ellenkezőleg. Inkább a nyugtalan Lelkiismeret megjelenítője. A nemzeti kegyelet és tisztelet „örökmécsese”. Ez a különös temető egy nemzeti közösség, egy nemzet – székely-magyar – együvé tartozásának, helyben maradásának makacs akarása, az életüket itt hagyó székely katonák becsületének, méltóságának védelmezője, emlékeztetője. (Dr. Balázs Lajos, docens, néprajzkutató) A könyv megjelenését a Romániai Magyar Demokrata Szövetség és a Communitas Alapítvány, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága, a Bethlen Gábor Alap támogatta.

A kosár tartalma
Empty cart icon
A kosarad üres
Részösszeg: RON
A szállítási díj és a kedvezményes kód a rendelési űrlapnál lesz kiszámítva
Rendelés leadása
Válassz nyelvet
Adatvédelmi tájékoztató Általános szerződési feltételek Pénzvisszatérítési eljárás