Üres könyv 68

25 lej 18.00 lej


Siess! Már csak 9 termék van készleten.

A keskenyszájú orrszarvú (Diceros bicornis) a páratlanujjú patások rendjébe tartozó emlősállat. Megkülönböztetésként fekete orrszarvúnak is hívják, mivel legközelebbi rokonát, a szélesszájú orrszarvút korábban fehér orrszarvúnak nevezték el. A közép- és dél-afrikai szavannákon él. Testtömege átlagosan 1 tonna, hossza 3-4 méter. Bőre vastag, kissé redőzött, szőrtelen és sötét színű. Orrán két, egymás mögött álló, erős tülke van, melyet szükség esetén fegyverként is használ. Növényekkel táplálkozik, melyeket leginkább bokrokról gyűjt össze. A nyílt és erdős terepet egyaránt kedveli, látása azonban elég gyenge. A fehér orrszarvúval ellentétben inkább magányos típus. Nincs természetes ellensége, az orvvadászat viszont olyan mértékben veszélyezteti, hogy manapság mindössze néhány ezerre tehető a példányszáma.


Ne feledd, hogy védtelen!


A világtörténelem folyamán mindig keletkeztek és tűntek el újabb és újabb állatfajok, azonban nagy mértékű emberi beavatkozás nélkül ezen folyamatok mindvégig természetes egyensúlyban maradtak. Csak az elmúlt néhány száz év civilizációs ártalmai következtében tapasztalható kétségbeejtő mértékben az élővilág kipusztulása.

Az élőlények minden egyes válfaja különleges és érdemes arra, hogy ne engedjük kiszolgáltatott helyzetben, észrevétlenül eltűnni a Föld színéről. Új üres könyveinkkel a kihalófélben levők fajok védelmére szeretnénk felhívni a figyelmeteket. Ajándékozzátok barátaitoknak, meséljétek el gyermekeiteknek, hogy ők se feledkezzenek meg emberi mivoltunk két legfontosabb sajátosságáról: a felelősségről és a gondoskodásról!

Induljunk tiszta lappal, hogy egy állat se legyen többé védtelen!

A borítót illusztrálta: Kürti Andrea

Formátum: 128 x 176 mm
Terjedelem: 224 oldal
Kivitelezés: cérnafűzött, keménytábla, nyomtatott előzék
Belív papírja: Arena Ivory, 80g/m2




A keskenyszájú orrszarvú (Diceros bicornis) a páratlanujjú patások rendjébe tartozó emlősállat. Megkülönböztetésként fekete orrszarvúnak is hívják, mivel legközelebbi rokonát, a szélesszájú orrszarvút korábban fehér orrszarvúnak nevezték el. A közép- és dél-afrikai szavannákon él. Testtömege átlagosan 1 tonna, hossza 3-4 méter. Bőre vastag, kissé redőzött, szőrtelen és sötét színű. Orrán két, egymás mögött álló, erős tülke van, melyet szükség esetén fegyverként is használ. Növényekkel táplálkozik, melyeket leginkább bokrokról gyűjt össze. A nyílt és erdős terepet egyaránt kedveli, látása azonban elég gyenge. A fehér orrszarvúval ellentétben inkább magányos típus. Nincs természetes ellensége, az orvvadászat viszont olyan mértékben veszélyezteti, hogy manapság mindössze néhány ezerre tehető a példányszáma.Ne feledd, hogy védtelen! A világtörténelem folyamán mindig keletkeztek és tűntek el újabb és újabb állatfajok, azonban nagy mértékű emberi beavatkozás nélkül ezen folyamatok mindvégig természetes egyensúlyban maradtak. Csak az elmúlt néhány száz év civilizációs ártalmai következtében tapasztalható kétségbeejtő mértékben az élővilág kipusztulása.Az élőlények minden egyes válfaja különleges és érdemes arra, hogy ne engedjük kiszolgáltatott helyzetben, észrevétlenül eltűnni a Föld színéről. Új üres könyveinkkel a kihalófélben levők fajok védelmére szeretnénk felhívni a figyelmeteket. Ajándékozzátok barátaitoknak, meséljétek el gyermekeiteknek, hogy ők se feledkezzenek meg emberi mivoltunk két legfontosabb sajátosságáról: a felelősségről és a gondoskodásról!Induljunk tiszta lappal, hogy egy állat se legyen többé védtelen!A borítót illusztrálta: Kürti AndreaFormátum: 128 x 176 mmTerjedelem: 224 oldalKivitelezés: cérnafűzött, keménytábla, nyomtatott előzékBelív papírja: Arena Ivory, 80g/m2
A kosár tartalma

A kosarad üres
Részösszeg: RON
A szállítási díj és a kedvezményes kód a rendelési űrlapnál lesz kiszámítva
Kosár mentése
Rendelés leadása
Válassz nyelvet
Adatvédelmi tájékoztató Általános szerződési feltételek Pénzvisszatérítési eljárás Manage Personal Data