Mért nem tudnak a fák járni?

45 lej 33.00 lej


Siess! Már csak 8 termék van készleten.

Erdélyi cigány népmesék

Illusztrálta: Kürti Andrea

Formátum: 235 x 255 mm
Terjedelem: 48 oldal, színes illusztrációkkal
Kivitelezés: cérnafűzött, keménytábla
ISBN: 978-606-93887-3-0
Kiadás éve: 2015

Lapozz bele

Egy fortélyos anya farkashússal kínálgatja gyermekeit, a világ legmarkosabb királya az ördöggel is összemérné az erejét, de a fia lesz a zálog, egy csonkakezű, bár annál teljesebb eszű leány mindent visszaszerez, amit ármánnyal elvettek tőle – az erdélyi cigány nép­mesekincsnek ezen szereplői elevenednek meg sok más társukkal egyetemben hét mese ere­jéig ebben a kötetben, hogy kísérőnek szegődjenek az olvasó mellé olyan tájakra, a­mely­ben a képzelőerő csúfolódva nevet a hétköznapi logikán, váratlan és leleményes csavarok alakítják az események sorát, s merészen elegyednek a természetes és természetfölötti világ elemei. Így válik a Kürti Andrea grafikusművész színektől és karakterektől káprázó, részleteiben rendkívül figyelmes és gazdag rajzaival illusztrált mesekönyv alkalmas útipasszussá az 5–12 éves gyermekek számára, vonzó és izgalmas világba kalauzolva őket.

Díjak, elismerések:
A Szép Magyar Könyv verseny közel kilencvenéves múltra tekint vissza – jelenleg a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülete hirdeti meg évente magyarországi és határon túli kiadók számára. A rangos szakmai díjat mindig a budapesti ünnepi könyvhéten nyújtják át. A Mért nem tudnak a fák járni – Erdélyi cigány népmesék című mesekönyv a Szép Magyar Könyv 2015 verseny gyermekkönyvek kategóriájában kapott oklevelet 2016-ban.

Sajtóvisszhang:
https://szekelyhon.ro/muvelodes/erdelyi-cigany-nepmesek-a-gutenbergtol
http://hargitanepe.eu/e-l-i-s-m-e-r-e-s-a-csikszeredai-gutenberg-kiadonak/
https://kronika.ro/archivum/offline/cikk/270377/varatlan-es-lelemenyes-csavarok
http://www.maszol.ro/index.php/kultura/65770-elismerest-kapott-a-csikszeredai-gutenberg-kiado-budapesten
http://tv.transindex.ro/?film=964
http://konyves.blog.hu/2016/01/29/a_legjobb_50_es_a_legjobb_25_gyerekkonyv
http://olvasovanevels.gportal.hu/gindex.php?pg=37016261&nid=6677972
http://www.haon.hu/konyvhet-atadtak-a-szep-magyar-konyv-2015-verseny-dijait/3084046
https://www.youtube.com/watch?v=Cf8ulFYXupg
Erdélyi cigány népmesék Illusztrálta: Kürti Andrea Formátum: 235 x 255 mmTerjedelem: 48 oldal, színes illusztrációkkalKivitelezés: cérnafűzött, keménytáblaISBN: 978-606-93887-3-0Kiadás éve: 2015Lapozz beleEgy fortélyos anya farkashússal kínálgatja gyermekeit, a világ legmarkosabb királya az ördöggel is összemérné az erejét, de a fia lesz a zálog, egy csonkakezű, bár annál teljesebb eszű leány mindent visszaszerez, amit ármánnyal elvettek tőle – az erdélyi cigány nép­mesekincsnek ezen szereplői elevenednek meg sok más társukkal egyetemben hét mese ere­jéig ebben a kötetben, hogy kísérőnek szegődjenek az olvasó mellé olyan tájakra, a­mely­ben a képzelőerő csúfolódva nevet a hétköznapi logikán, váratlan és leleményes csavarok alakítják az események sorát, s merészen elegyednek a természetes és természetfölötti világ elemei. Így válik a Kürti Andrea grafikusművész színektől és karakterektől káprázó, részleteiben rendkívül figyelmes és gazdag rajzaival illusztrált mesekönyv alkalmas útipasszussá az 5–12 éves gyermekek számára, vonzó és izgalmas világba kalauzolva őket. Díjak, elismerések: A Szép Magyar Könyv verseny közel kilencvenéves múltra tekint vissza – jelenleg a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülete hirdeti meg évente magyarországi és határon túli kiadók számára. A rangos szakmai díjat mindig a budapesti ünnepi könyvhéten nyújtják át. A Mért nem tudnak a fák járni – Erdélyi cigány népmesék című mesekönyv a Szép Magyar Könyv 2015 verseny gyermekkönyvek kategóriájában kapott oklevelet 2016-ban.Sajtóvisszhang:https://szekelyhon.ro/muvelodes/erdelyi-cigany-nepmesek-a-gutenbergtolhttp://hargitanepe.eu/e-l-i-s-m-e-r-e-s-a-csikszeredai-gutenberg-kiadonak/https://kronika.ro/archivum/offline/cikk/270377/varatlan-es-lelemenyes-csavarokhttp://www.maszol.ro/index.php/kultura/65770-elismerest-kapott-a-csikszeredai-gutenberg-kiado-budapestenhttp://tv.transindex.ro/?film=964http://konyves.blog.hu/2016/01/29/a_legjobb_50_es_a_legjobb_25_gyerekkonyvhttp://olvasovanevels.gportal.hu/gindex.php?pg=37016261&nid=6677972http://www.haon.hu/konyvhet-atadtak-a-szep-magyar-konyv-2015-verseny-dijait/3084046https://www.youtube.com/watch?v=Cf8ulFYXupg

A kosár tartalma
Empty cart icon
A kosarad üres
Részösszeg: RON
A szállítási díj és a kedvezményes kód a rendelési űrlapnál lesz kiszámítva
Rendelés leadása
Válassz nyelvet
Adatvédelmi tájékoztató Általános szerződési feltételek Pénzvisszatérítési eljárás