Királylány a lángpalotában

45 lej 33.00 lej

Erdélyi szász népmesék

Illusztrálta: Kürti Andrea

Formátum: 235 x 255 mm
Terjedelem: 48 oldal, színes illusztrációkkal
Kivitelezés: cérnafűzött, keménytábla
ISBN: 9786069001042
Kiadás éve: 2016

Lapozz bele

„A fa olyan szép és olyan hatalmas volt, hogy a pásztorfiú hosszú ideig ámultan állt előtte, és tekintetét nem tudta levenni róla. Kedve kerekedett, hogy odamenjen, és felhágjon rá, ami nem is volt számára nehéz feladat, mert a fa ágai úgy állottak kétoldalt, mint a létrafokok. Levetette hát a cipőjét, és kilenc napig egyvégtében egyre csak felfelé mászott…” – ilyen mesekezdő formulák invitálják ebben a könyvben az olvasót barangolásra az erdélyi szász mesék vonzó és izgalmas világába, hogy az utazás során lépten-nyomon rózsalányt kereső árvák, lódításban mértéket nem ismerő szolgalegények, rézlábú, ezüstkezű, aranyfürtű pásztorok, beszélő bikát terelő, serteruhát viselő legkisebbek szegődjenek mellé társul. S így lesz a Kürti Andrea grafikusművész színektől, részletektől káprázó, rendkívül figyelmes rajzaival illusztrált meséskönyv alkalmas útipasszus az 5–12 évesek tarsolyában.

Díjak, elismerések:
A Románia Legszebb Könyvei (Cele mai frumoase cărți din România) verseny a Romániában kiadott kötetek művészi értékét, dimenzióját felmérő, 2012 óta évente megrendezett rangos könyves mustra. A Királylány a lángpalotában – Erdélyi szász népmesék című mesekönyv a legszebb könyvillusztrációnak járó díjat kapta 2016-ban.

Sajtóvisszhang:
https://szekelyhon.ro/aktualis/csikszek/erdelyi-szasz-nepmesek-es-mas-ujdonsagok-a-gutenberg-kiadonal
https://kronika.ro/kultura/kurti-andrea-felszabadit-a-gyerekkonyv-illusztralas
http://www.e-nepujsag.ro/op/article/gutenberg-kiadv%C3%A1ny-legszebb-k%C3%B6nyvek-k%C3%B6z%C3%B6tt
http://www.maszol.ro/index.php/kultura/72615-magyar-konyv-is-szerepel-a-legszebb-romaniai-konyvek-kozott
http://www.eirodalom.ro/aktualis/item/3184-sz%C3%A9p-k%C3%B6nyvek-erd%C3%A9lyben.html#.WPdBIfmGOig
http://www.e-nepujsag.ro/op/article/gutenberg-kiadv%C3%A1ny-legszebb-k%C3%B6nyvek-k%C3%B6z%C3%B6tt
http://www.vkesztergom.hu/gyerekkonyvtar/hir/kurti-andrea-munkaja-legszebb-romaniai-konyvek-kozott
https://www.youtube.com/watch?v=RE9u3aXn_QkErdélyi szász népmesék Illusztrálta: Kürti Andrea Formátum: 235 x 255 mmTerjedelem: 48 oldal, színes illusztrációkkalKivitelezés: cérnafűzött, keménytáblaISBN: 9786069001042Kiadás éve: 2016Lapozz bele„A fa olyan szép és olyan hatalmas volt, hogy a pásztorfiú hosszú ideig ámultan állt előtte, és tekintetét nem tudta levenni róla. Kedve kerekedett, hogy odamenjen, és felhágjon rá, ami nem is volt számára nehéz feladat, mert a fa ágai úgy állottak kétoldalt, mint a létrafokok. Levetette hát a cipőjét, és kilenc napig egyvégtében egyre csak felfelé mászott…” – ilyen mesekezdő formulák invitálják ebben a könyvben az olvasót barangolásra az erdélyi szász mesék vonzó és izgalmas világába, hogy az utazás során lépten-nyomon rózsalányt kereső árvák, lódításban mértéket nem ismerő szolgalegények, rézlábú, ezüstkezű, aranyfürtű pásztorok, beszélő bikát terelő, serteruhát viselő legkisebbek szegődjenek mellé társul. S így lesz a Kürti Andrea grafikusművész színektől, részletektől káprázó, rendkívül figyelmes rajzaival illusztrált meséskönyv alkalmas útipasszus az 5–12 évesek tarsolyában. Díjak, elismerések: A Románia Legszebb Könyvei (Cele mai frumoase cărți din România) verseny a Romániában kiadott kötetek művészi értékét, dimenzióját felmérő, 2012 óta évente megrendezett rangos könyves mustra. A Királylány a lángpalotában – Erdélyi szász népmesék című mesekönyv a legszebb könyvillusztrációnak járó díjat kapta 2016-ban. Sajtóvisszhang: https://szekelyhon.ro/aktualis/csikszek/erdelyi-szasz-nepmesek-es-mas-ujdonsagok-a-gutenberg-kiadonalhttps://kronika.ro/kultura/kurti-andrea-felszabadit-a-gyerekkonyv-illusztralashttp://www.e-nepujsag.ro/op/article/gutenberg-kiadv%C3%A1ny-legszebb-k%C3%B6nyvek-k%C3%B6z%C3%B6tthttp://www.maszol.ro/index.php/kultura/72615-magyar-konyv-is-szerepel-a-legszebb-romaniai-konyvek-kozotthttp://www.eirodalom.ro/aktualis/item/3184-sz%C3%A9p-k%C3%B6nyvek-erd%C3%A9lyben.html#.WPdBIfmGOighttp://www.e-nepujsag.ro/op/article/gutenberg-kiadv%C3%A1ny-legszebb-k%C3%B6nyvek-k%C3%B6z%C3%B6tthttp://www.vkesztergom.hu/gyerekkonyvtar/hir/kurti-andrea-munkaja-legszebb-romaniai-konyvek-kozotthttps://www.youtube.com/watch?v=RE9u3aXn_Qk

A kosár tartalma
Empty cart icon
A kosarad üres
Részösszeg: RON
A szállítási díj és a kedvezményes kód a rendelési űrlapnál lesz kiszámítva
Rendelés leadása
Válassz nyelvet
Adatvédelmi tájékoztató Általános szerződési feltételek Pénzvisszatérítési eljárás